ATLASer bij paarden

Laser therapie bij paarden is één van de oudste toepassingen van lasertherapie. Voorheen de low power therapie (LTT), tegenwoordig gebruiken er meer en meer behandelaren de high power laser therapie (HPLT) zoals de ATLASer. Een paard kent geen placebo effect dus u kunt goed zien dat de behandeling werkt.

 

Een reden voor een behandelaar om keuze te maken voor een high power laser is dat de meeste blessures bij paarden grotere oppervlaktes en dieper liggende weefsels betreffen. Met een high power laser kunt u deze gebieden gewoonweg beter bereiken in een minder lange tijd. De verstelbare kop van de ATLASer maakt dat je nog meer gevarieerd kunt behandelen. 

 

Rehabilitatie van dieren en dus ook paarden werkt hetzelfde als bij mensen. Door de ATLASer te gebruiken kunnen dierenartsen en andere behandelaren van paarden zoals fysiotherapeuten de high power laser therapie onderdeel maken in hun behandel plan om mobiliteit te herstellen, de functie van spieren en gewrichten te verbeteren en om sneller herstel te krijgen. 

 

De power van de therapeutische inzet van de laser is belangrijk in termen van de dosis energie die geleverd wordt en de tijd die nodig is om deze dosis te leveren. Deze power is aangegeven in wattages. Één watt is één joule energie geleverd per seconde en de laser dosis wordt aangegeven in joules per vierkante cm (de energie overgebracht op een bepaald oppervlak). Hierin zit ook het verschil tussen low level laser therapie (LLLT) en high power laser therapie. Klasse 4 laser leveren wattages boven de 500 mw.

 

Een lager wattage geeft minder energie in de diepere gelegen weefsels en zodoende is de tijd om te behandelen ook groter. Bij het behandelen van paarden is het grote voordeel van hogere wattages dat de behandeling kortere tijd nodig heeft en gezien de structuren die behandeld worden vaak ook groter zijn en dieper liggen een logische keuze om te kiezen voor een laser zoals de ATLASer.

 

Een high power laser zorgt er dus voor dat er een verkortere behandeltijd is maar het zorgt ook voor een andere behandeltechniek van de laser ten opzichte van LLLT. De energie moet worden toegediend terwijl u blijft bewegen met de laser omdat de laser meer energie en ook meer hitte uitstraalt in de weefsels. Deze bewegende behandeltechniek kan ervoor zorgen dat er een meer completere dekking van het behandelgebied plaats vind. Wij adviseren het te werken in rasters. Kijk bij studies de diverse studies gedaan met LLLT en high power laser. Wij proberen de lijst met links zo compleet mogelijk te houden. 

 

De ATLASer kan zowel op een pulserende als op een constante laser golf worden ingesteld, alsook kunt u de wattages zelf instellen. Maar het mooie aan de ATLASer zijn toch wel de voor ingestelde programma's die het gebruikersgemak aanzienlijk vergroten. Dit maakt dat u niet meteen hoeft te gaan rekenen en in de boeken hoeft te duiken om het juiste aantal joules te bepalen. Dit zorgt voor veilig en gemakkelijk werken.