High power laser therapie

Laser therapy licht is een infrarode electro magnetische energie die het lichaam ingaat als fotonen. Een foton is het kleinst mogelijke pakketje energie waarin licht wordt uitgezonden. De straling van een foton is niet zo breed als we dat vergelijken met de straling van een gloeilamp.  Daardoor kan een foton specifiek werken.

 

De hoeveelheid en diepte van deze foton/energie hangt van een aantal factoren af, waaronder de patient en de power van het laser therapie apparaat.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat weefsel behandelt met een high power laser gestimuleerd wordt om meer van een cellulair enzym (Cytochrome C Oxidase) te gaan produceren. Dit enzym is één van de belangrijkste enzymen in het lichaam als het gaat om het produceren van ATP. ATP is de hoeveelheid energie in levende cellen. Door een vergroting van de ATP productie geactiveerd door de laser, krijgt u dus een grotere energie voorraad in de cel, dat er weer voor zorgt dat biologische processen makkelijker kunnen worden uitgevoerd. Voor alle processen is tenslotte energie nodig. Denk hierbij aan pijnstilling, vermindering van ontstekingsprocessen, verminderen van litteken weefsel, verbeterd cel metabolisme, verbeterde vasculaire activiteit en verbeterde heling. Dit is dus het foton chemische effect van high power laser therapie. 

 

De ATLASer heeft een GaAIAs Diode Laser met wattages vanaf 9 watt voor maximale bio stimulatie. De therapeutische kwaliteiten van de laser helpen wondgenezing en verkorten de hersteltijd van blessures van mens en dier.