Veel gestelde vragen

Hoe zit het met de veiligheid van het laser apparaat zelf?

Veiligheid is altijd belangrijk. De ATLASer is nieuw op de Nederlandse markt maar in Amerika worden deze modellen al jaren gebruikt bij veterinairs en fysiotherapeuten, maar ook in ziekenhuizen. Het is dus niet een heel nieuw product maar een product met al jarenlange gebruikerservaringen. De afwerking voldoet aan alle vereisten omtrent veiligheid. Naast de CE keuring is het product ook in bezit van een FDA keuring.


Hoe zit het met de thermische aspecten van de laser?

High intensity lasers kunnen inderdaad thermische gevolgen hebben voor het behandelde weefsel, maar.... alleen als u de laser incorrect gebruikt en dus constant op dezelfde plek houdt. Vooral low power laser verkopers benadrukken erg het gevaar. Echter het is niet heel ingewikkeld om in een raster te werken of een cirkel beweging te maken. Tevens heeft het licht verwarmende effect ook een therapeutisch en pijnstillend effect en het geeft de klant meer het gevoel dat er daadwerkelijk iets gebeurd. Ze kunnen de laser meteen voelen werken. Wilt u toch een gebied lang op één plek behandelen kan de laser zo ingesteld worden dat deze werkt als een low power laser. Fijn ook bij oppervlakkige behandelingen.


Wat zijn de voordelen ten opzichte van low power lasers?

Ten eerste moet worden opgemerkt, dat als u lasers wilt vergelijken de kenmerken wel zoveel mogelijk hetzelfde moeten zijn. ATLASer werkt als standaard met de 810nm golflengte. Vele low power lasers (vooral die in het hele goedkopere segment) werken niet met 810nm maar hebben het over een bandbreedte of 808nm. 810nm dus (niet 802, 808, 820 etc of hoger of lager) komt het meest diep in het weefsel, dus veel LLT lasers werken zo wie zo al meer oppervlakkig en kunnen gewoon weg niet dezelfde resultaten hebben.  Lees u hierin dus dus goed in. Heeft u er één die u wel rechtstreeks kunt vergelijken in golflengte dan moet er ook nog gekeken worden naar de probe waarmee wordt gewerkt. Voor een bredere probe heeft u meer wattage nodig om effectief en niet alleen oppervlakkig te kunnen werken.

 

Tevens blijkt uit onderzoek dat de manier waarop de energie (joules) in het weefsel wordt gebracht het weefsel anders laat reageren dan het constante aantal joules dat het weefsel binnen wordt gebracht met low power lasers. Zo blijkt dus juist het bewegen met een high power laser een voordeel te zijn. Persoonlijk vind ik één van de grootste voordelen de snelheid van de behandeling. Als ik mijn eigen paard voorheen behandelde met mijn low power laser dan moest ik om goed resultaat te merken twintig minuten op een gebied behandelen en meestal was dit niet het enige gebied. Nu is dat enkele minuten. In het begin denkt u wellicht ach twintig minuten is niet zo lang, maar geloof me dat gaat snel vervelen. In de tijd dat u met de lower power laser één dier of mens kunt behandelen kun u er nu meerdere behandelen. 


Hoe zit het met de garantie op het product?

Op de laser zit 2 jaar fabrieksgarantie. Uiteraard geldt deze garantie niet bij onzorgvuldig gebruik. 


Waar wordt de ATLASer geproduceerd?

Voor de Europese markt wordt ATLASer Nederland gezien als producent omdat het product wordt geïmporteerd vanuit buiten Europa. 


Ik hoor negatieve verhalen over lasers vanuit buiten Europa.

Bij het merendeel van de laserproducten is niet bekend dat ze oorspronkelijk buiten Europa vandaan komen, maar net als het merendeel van producten op de markt is dit vaker zo dan u denkt.  ATLASer zou niet al jaren goed verkopen in een land als Amerika als het om slecht materiaal zou gaan. De reden waarom dit soort verhalen in de wereld worden geholpen is omdat de producten meer bieden voor vaak voordeligere prijzen. Maar twijfelt u over iets, mail ons gerust.