Diagnostische mogelijkheden voor dierenartsen

 

Er is nu eindelijk een non invasieve makkelijk te bedienen diagnostische app wanneer het gaat om het uitmeten van de zachte weefsels zoals spieren en pezen. Na jaren uitvoerig onderzoek nu op de markt.

 

De CURO® kan een enorme vooruitgang betekenen in uw praktijk als het gaat om onderzoek bij de moeilijk te diagnostiseren kreupelheden en\of problemen die met het blote oog moeilijk te zien zijn, maar waarvoor de klant wel uw hulp zoekt. De mogelijkheden met CURO® zijn eindeloos, zo ook te zien in de vele studies die de werkzaamheid van de CURO® ondersteunen.

 

De CURO® is niet de zoveelste app die een asymmetry kan meten. DE CURO® is meer dan dat en kan live informatie geven over de kracht van de spier, de asymmetrie, de aansturing van de spier alsook informatie over de toestand van de pezen en meer.

 

CURO® bij spierproblemen

Een kreupelheid is het gevolg van het probleem in het bewegingsapparaat dat grotendeels uit zachte weefsels bestaat zoals spieren en pezen. De reden dat veel dierenartsen minder met spieren werken en dit overlaten aan fysiotherapeuten omdat er tot dusver geen duidelijke diagnostiek mogelijk was op spieren.  Kreupelheids onderzoeken zijn vaak complex en tijdrovend. Vooral de vage kreupelheden die de ene dag wel zichtbaar zijn, de andere dag niet, zijn vaak voor dierenartsen lastig te onderzoeken, vooral als het dier, die dag dat het op de praktijk komt, het kreupele beeld niet laat zien.

Tot dusver was er nog geen diagnostische tool die hierbij hulp kon bieden. De CURO® biedt hierbij de oplossing. De CURO® maakt het mogelijk om non-invasief in korte tijd, met een gemakkelijk te bedienen app ( uw assistent kan het werk doen) spieractiviteit te meten. Door het plaatsen van de sensoren op de trapezius en gluteus beiderzijds kunt u heel snel een assymmetrie in de beweging detecteren en zo ook bepalen welk been verder onderzocht dient te worden. De sensoren kunt u dan in de volgende stap nog specifieker plaatsen om tot nog meer diagnostiek te komen, wat weer kan worden aangevuld met de diagnostische middelen die u altijd al inzet. Kortom een uitkomst en een onmisbare tool de CURO®

 

CURO® bij peesproblemen

Gezien pezen de verbinding vormen van een spier met het bot is het ook mogelijk de kwaliteit van pezen te meten met de CURO® We meten hierbij de 'ground reaction force' ofwel de schok die door de pees heen vloeit op het moment dat de voet de grond raakt. Deze ground reaction force beweegt zich van de voet door de pezen waar het uiteindelijk in de spier terecht komt en verdwijnt. Bij een gezond paard of ander dier met gezonde pezen zal deze ground reaction force zo snel mogelijk verdwijnen. Dus hier vinden we een klein signaal op de CURO® app. Als een pees beschadigd is dan is er een hoog signaal omdat de ground reaction force niet zo snel verdwijnt. Voor de preciezere metingen gebruiken we de S score van de ESTi score. De S score staat omgedraaid aangegeven in de app, zodat deze past bij de E en T score. Dit houdt in dat een dier met gezonde pezen op de CURO® met de S score zal zitten op 6/7/8 en een dier met ongezonde pezen op 1/2 wat dan staat voor een zeer groot signaal dat wordt opgevangen. Monitoren met de CURO® maakt het mogelijk om overtraining, dan wel gevoeligheid van de pezen in beeld te brengen alvorens deze uitmonden in grotere pees problemen.  Ook is het vanaf nu mogelijk om  het revalidatie proces te monitoren. Een aanwinst voor elke dierenpraktijk.

Wilt u voorbeelden van metingen en mogelijkheden, gedaan bij diverse dieren met de CURO®,  kijk dan in het menu hiernaast.